Kıymetli okuyucular İskilipli Mehmed Âtıf hoca efendinin tarifsiz zulme maruz kalmasına sebep olan eserini sizlere yorumsuz ve sansürsüz şekilde sunuyoruz… Devamını Oku »
GNK
BİR KURBANIN NOT DEFTERİ
#BirKitapKaybolunca# Bir kitap kaybolunca bir düşünce kaybolur Bir düşünce kaybolunca bir düşünür kaybolur Bir düşünür kaybolunca bir strateji kaybolur Bir strateji kaybolunca bir savaş kaybolur Bir savaş kaybolunca bir devlet kaybolur Bir devlet kaybolunca bir MİLLET kaybolur… #Tefekkürvakti #birkurbanınnotdefteri #omervakiademir Devamını Oku »
BAYRAM ZİYARETİ – Songül Yavuz
BEN İNSAN – Emin Arıkan
Ben Emin, Ne azı, ne çoğu, ne eksik ne fazlası başkasından. Yani, yalın ama Eşref-i mahlukat olarak yaratılmış olan. Anasının rahmine babasının ümidi olarak konan. Yaşamak derken yanılmış’ Yaşlanmayı yaşamak saymış, İnsan olmaktan ziyade başka şeyler olmuş, Ben Emin. Bütün yanılmışlıkların “E” hali.., Kendi eliyle kendinin katili. Devamını Oku »
İNŞAALLAH ŞİİRSEL DÜŞLERİM – PORĞALI
“ AVVAM DEDİKLERİ YERDEYİM HAVAS’IN KAPISINDA!” Bütün şiirlerim isimsiz, İstedim ki her şiirin adı her gönülde ayrı olsun… İNŞAALLAH…. Devamını Oku »
YARIM HURMA – Muhammed Veysi TUNÇ
“Yarım Hurma” adını, Peygamber Efendimizin (sav) hadis-i şerifinden alıyor. Çağları aşan, mekânlardan taşan, mazeretleri yok eden, zihne yerleşen ve yüreğe işleyen hadislerden… “… Yarım hurmayla da olsa ateş azabından korununuz…” Bu hayat düsturundan sonra infak etmemek mümkün mü? Kayıt dışı hiçbir şey yok, zerre bile olsa ilahi mizanda. Karşımıza çıkar elbet, mahşer meydanında. En büyük iyilik infak edilene değil, edene… ... Devamını Oku »
İSLAM İLMİHALİ – İsmail Hakkı KIR
Ülkemizde bugüne kadar birçok ilmihal kitabı kaleme alındı. Birbirinden çok az farklılıklar gösteren bu kitaplar, hiç şüphesiz Müslüman’ın gündelik hayatına ve bu gündelik hayat içerisindeki dinsel yönelimlerine büyük ölçüde yön verdi. İlmihal ya da eskilerin deyimiyle hâl ilmi aslında İslam dininin Müslüman’ın her hareketini, her tavrını İslâmî referanslar çerçevesinde oluşturmasının özet ifadesi olmuştur. Belki de toplumumuzda ilmihal kitaplarından daha fazla ... Devamını Oku »
AURORA – Hasan YAYKIN
Varoluşsal bir sancı kaç gece, kaç hafta, kaç Kasım, kaç mevsim sürer ki? Bir Aurora kaç manyetik fırtına sonucu güzelleşir? Bir adam, bir kadına kaç şiir yazdığında şairleşir? Korkular, sevmeler ve şehvetin çarpışması kalıyor aşk savaşlarından geriye. Masum olanlar ölüyor, şehirler zir ü zeber olup dağılıyor ve kalp çürüyüp karışıyor toprağa. Kadının dili parçalıyor zırhını aşk savaşçılarının, sağlam kalkanın yoksa ... Devamını Oku »
KELEBEK ETKİSİ – Sevgi YİĞİT
Leyla’sından öte Mevla’sını bulmak için evvelden ezele doğru seyr-i sülûk edenlere âriflerin bir suali vardır: “Kimsin, nereden gelip nereye gidersin?” El-cevap: – Yolcuyum, yolu bulmaktan ziyade yol olmaya adanmış bir yolcuyum. Peygamber-i Zîşan’ın: “Ümmetim” hitabının muhatabı olmak için kıyama durmuş, kıyamdam kıyametime, kıyametimden de kıymetlime uzanan menzilde münzevîyim. – Vatanım topraktır; topraktan gelir, toprağın da vatanı olan vatan-ı aslîme, Rabb’ime ... Devamını Oku »
ŞİİRLERE TOZ KONDURDUM – Beyzade SERDENGEÇTİ
Şiirlere Toz Kondurdum Aşk gönlümü derdest etmeden evvel Kelimelerle oynayan çocuktum Onlar harf ticaretinde geçer akçe iken Ben cümlelerin ahengine tutuldum Tuttu beni bir el ruhumu eritti Cümlelerin içinde ki ahenge çekti Konuştu bir piri fani, ” Evlat sır ararsan burada Eğlence ararsan şarkılarda! Gel ruhunu bana ver. Eğlenceyi ele ver… Sırra talep çoktur. Yalnız bulan yoktur Şiir arayıştır ... Devamını Oku »