Her nimet, imtihanıyla gelir. Teknolojinin sınırsız kolaylığının yanında, nefs de iş başında tabi! Unuttuğu bir şey var ki… Her an görüp gözeten, koruyan, kollayan yegâne sahibine vereceği bir hesap!!! “Biz insanı en güzel şekilde yarattık.” (Tin suresi/4)diyor Rabbimiz. Öyleyse en muazzam şekilde yaratılmış olan insan, köle olamazdı. Verilen nimeti kendine faydalı hâle getirip,onu kendine hizmet ettirebilirdi. Hayatımıza dahil olan sosyal ... Devamını Oku »
Eserlerimiz
OAMANLI’NIN KIRK SADRAZAMI – 2.CİLT
Sadrazamlık Osmanlı Devleti’nde günümüzde başbakanlığa karşılık gelen makamdır. Arapça baş, ileri anlamına gelen “sadr” sözcüğüyle büyük, ulu anlamına gelen “azam” sözcüklerinin birleşiminden oluşmuştur. Sadrazamlar mührünü aldıkları padişah adına yetkili olan ve inisiyatif kullanıp ani karar verebilen devlet adamlarıdır. Osmanlı Devleti’nin asırlar boyunca ayakta kalmasında, devlet teşkilatının başarı ile idare edilmesinin elbette çok büyük bir önemi vardır. Sadrazamlar, padişahın “vekîl-i mutlâk”ı ... Devamını Oku »
İSLAM MEDENİYETİNİN KIRK UNSURU
Önceden var olmuş medeniyetleri kendine göre özümsemeyi bilen İslam, farkını ve naifliğini de bizden saklamayacaktır elbette. İman ve maneviyat temellerine dayalı İslam Medeniyeti, dünya ilim ve tekniklerini, sanatın en ince hallerini, Allah’ın birliği çerçevesinde günümüze kadar taşımayı başarmıştır. Öyle ki İslam, yüzyıllar boyunca etkisi sürecek o sağlam medeniyetini insanların kalplerine ve ruhlarına nakşetmeye mazhar olmuştur. Sevgili okuyucu, Bir kitaba sığdırmaya ... Devamını Oku »
VEDANIN KIRK ÖYKÜSÜ
İçi burkan, yürek acıtan kelimeler vardır. Gelip yerleşiverirler kalbin en sızlamaya hazır noktasına. Ama ayrılığa dair olanlar hep başköşede. Veda… Neler neler anlatmaz ki tek başına bile. Ayrılık, hüzün, acı, gitmeler, yalnızlık, terk edilmişlik, boşluk, boğazda düğümlenen hıçkırık… Bazen de bu iki hece koca bir hikâyeyi film şeridi gibi serer gözler önüne. Her veda bahardır aslında. İlkbahar ya da sonbahar… ... Devamını Oku »
İSLAM MEDENİYETİ VE BATI MEDENİYETİ ARASINDAKİ KIRK FARK
Tarih boyu İslam medeniyeti ile Batı medeniyeti birbirine yakın fakat bir o kadar da uzak olmuşlardır. Çatışma ve rekabet halinde olmalarına rağmen sürekli birlikte yaşamışlardır. Bugün dünya üzerindeki etkisini hâlâ çok kuvvetli bir şekilde gösteren bu iki medeniyet arasındaki farklılıklar, insanlığı olumlu ve olumsuz yönde etkilemektedir. Bir tarafta kaynağını Kur’an ve Sünnet’ten alan İslam dininin, yayıldığı bölgelerde, doğru uyguladıkları müddetçe ... Devamını Oku »
BİR DRAM KIRK KELAM DOĞU TÜRKİSTAN
Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla, Dün, bugün ve yarın Müslümanlara karşı zulüm belli coğrafyalarda yaklaşık 60 yıldır devam etmektedir. Bu coğrafyalardan biri de Çin’in sömürgesi altında olan Esir Türk Yurdu Doğu Türkistan’dır. Türkiye dışında en fazla Türk’ün yaşadığı yer, katledilen milyonlarca Müslüman ve sessiz kalan dünya… Yaşama ve ibadet özgürlüğünün olmadığı, oruç tutunca öldürüldüğün hatta oruca bile gerek kalmadan ... Devamını Oku »
OSMANLININ KIRK SADRAZAMI
adrazamlık Osmanlı Devleti’nde günümüzde başbakanlığa karşılık gelen makamdır. Arapça baş, ileri anlamına gelen “sadr” sözcüğüyle büyük, ulu anlamına gelen “azam” sözcüklerinin birleşiminden oluşmuştur. Sadrazamlar mührünü aldıkları padişah adına yetkili olan ve inisiyatif kullanıp ani karar verebilen devlet adamlarıdır. Osmanlı Devleti’nin asırlar boyunca ayakta kalmasında, devlet teşkilatının başarı ile idare edilmesinin elbette çok büyük bir önemi vardır. Sadrazamlar, padişahın “vekîl-i mutlâk”ı ... Devamını Oku »
KIRK KUTLU YOLCU
Umre… Her bir Müslüman‟ın görmek için can attığı, yıllarca onun hayalini kurduğu, gidenin doyamayıp tekrar tekrar gitmek istediği mübarek, narin, nezih topraklar… Şükürler olsun ki bu fakire Allahu Teâlâ oraları görmeyi nasip etti ama kıymetini bilemedik… Ayak bastığımız o toprakların kıymetini bilemediğini, insan, dönünce daha bir iyi anlıyor… Nasıl mübarek bir yerdir ki o Mekke; içinde yöneldiğimiz Kâbe, Allah‟ın ta ... Devamını Oku »
EHLİ BEYTİN ANNESİNE KIRK SELAM HZ. FATIMA
Kelam bir olduğunda kalem ile, yüreklerden dökülen her duygu bir köprü olur naif yürekler arasında. Ve yürek, bulur kendisini halce tamamlayan kelamı bir başka kalem sahibinin yüreğinde. 40 kelam 40 kaleme denk düştüğü vakit, yeşerdi feraset toprağının cennet meyvesi Fatıma, nesilden nesile… Bir babanın (s.a.v.) yeryüzüne bırakabileceği en değerli mirasıydı Hz. Fatıma. “Ol” dedi Rahmet-i Rahman! Habîbime nur ol, yol ... Devamını Oku »
KIRK GÖNÜLLE YUNUS EMRE
Bizim Yunus‟u, Derviş Yunus‟u anlattık gönüllerimizden süzülen cümlelerle. Kırk yazı bir araya geldi; her birinde ayrı bir çift gözün, ayrı bir gönülün Yunus Emre‟si cümlelerde belirdi. Gelin; kardeşlik, sevgi, barış, iman, itikad ve sabrı aşk ile yanan Yunus Emre‟nin hayatında tadalım. Bir selam da biz alalım Yunus‟tan: Biz dünyadan gider olduk Kalanlara selam olsun Bizim için hayır dua Kılanlara selam ... Devamını Oku »